Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

ustvarjalni SIJAJ – vikend modul

13 aprila, 2019 - 14 aprila, 2019

Ustvarjalnost je dejavnost, ki predstavlja zelo pomemben del celotnega procesa življenja. Je POT IZ KAOSA V RED. Pri človeku se kaže kot VZGIB PO INOVACIJI, želja in potreba po spremembah v naši resničnosti. Ustvarjalna dejavnost IZHAJA IZ DOŽIVLJANJA in si organizira edinstveno govorico. Umetniško delo je vedno izraz življenja.

Erich Neumann (zdravnik, psiholog, 1905-1960) je zapisal, da je prav izobilje domišljije bistvena značilnost ustvarjalnega človeka.

USTVARJALNOST KOT NARAVNA FUNKCIJA  

Če je življenje izraz čudovitega gibanja biološko organiziranega vesolja, ki je v nenehnem ustvarjanju, imamo lahko človeško ustvarjalnost za podaljšek teh istih biokozmičnih sil, ki najdejo svoj izraz preko vsakega posameznika. Istočasno smo torej sporočilo, stvaritev in ustvarjalec.

Pojavljajo se intelektualne težave, ki jih ta ideja prinaša tistim, ki so navajeni jemati ustvarjalnost kot izraz duha. Čas je, da spoznamo, da naša veličina ni le v duhu, temveč v BIVANJU. Povedano še bolj radikalno: naša veličina je naše življenje. Opustiti moramo torej tradicionalni pogled na ustvarjalnost, da bomo lahko tudi mi vstopili naravnost v pripoved izjemnega.

Koncept, ki razlikuje umetnike in »navadne« ljudi, predstavlja le enega od številnih predsodkov naše kulture, ki v bistvu poglabljajo tragično ločenost človeka od njegovega dela. Iz tega, da smo ločeni od svojega dela, izhaja tudi, da so naši gibi odrezani od naših čustev. Najmočnejši sistemi odtujevanja se izvajajo preko mehanskega, nerazmišljujočega, vnaprej določenega dela, ki na perverzen način utrjuje razcepljenost med tem, kar čutimo, in tem, kar počnemo. Naša civilizacija prikrito zatira naravno funkcijo ustvarjanja.

 

PRIJAVE:

Vse informacije in prijave na biodanza@biodanza.si. Organizira: Šola biodanze v Sloveniji.

Urnik vikenda:

– sobota: 10:00–19:00 ure (pavza za kosilo)

– nedelja: 10:00–17:00 ure (pavza za kosilo)

Toplo dobrodošli na vikendu ustvarjalnosti z biodanzo.

 

Podrobnosti

Začetek:
13 aprila, 2019
Konec:
14 aprila, 2019

Prizorišče

Srednja vas pri Polhovem Gradcu
Srednja vas pri Polhovem Gradcu 13
Polhov Gradec, 1355

Organizator

Zavod Ars Sensus